Valmiit selviytymispakkaukset

Valmiit selviytymispakkaukset

Survivalismi tarkoittaa erilaisten selviytymistaitojen opettelua. Jotkut mieltävät survivalismin maailmanlopun odottamiseksi ja siihen valmistautumiseksi. Innokkaimmat survivalistit todella saattavat rakentaa bunkkereita ydinkatastrofien varalle. Aivan näin pitkälle ei kuitenkaan välttämättä tarvitse mennä. Survivalismilla voidaan yksinkertaisimmillaan tarkoittaa sellaisten taitojen opettelua, joista on hyötyä ihan arkipäiväisissäkin kriiseissä. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi pitkät sähkökatkot tai vaikka tilanteet, joissa kauppoihin ei saada riittävästi tavaraa. Myös polttoaineen loppuminen ja liikenneyhteyksien katkeaminen ovat asioita, joihin survivalismissa valmistaudutaan. Siitä kiinnostuneet voivat itse päättää, miten haluavat mahdollisiin kriiseihin valmistautua ja millaisia valmiita selviytymispakkauksia koteihinsa hankkia.

Selviytymispakkaus kotiin

Selviytymispakkaus voi sisältää monenlaisia asioita ihmisen omista tarpeista riippuen. Selviytymispakkauksen voi ostaa valmiina kaupasta. Useimmat kuitenkin ostavat tarvittavat tarvikkeet erikseen ja pidemmän ajan kuluessa yhdistävät ne sitten yhdeksi selviytymispakkaukseksi. Selviytymispakkauksiakin on hyvä olla monenlaisiin tarpeisiin. Kotiin hankittava pakkaus on varmasti yksi tärkeimmistä, sillä kotona tulee vietettyä enemmän aikaa kuin missään muualla. Kotoa tulisikin löytyä, ainakin kaikki pieneen ensiapuun tarvittavat tarvikkeet. Näihin kuuluvat esimerkiksi laastarit, sideharso, desinfiointiaine sekä tietysti yleisimmät lääkkeet, kuten tulehduskipulääke. Lisäksi kannattaa aina varata kotiin myös tarvittavia reseptilääkkeitä sen verran, että pärjää hetken aikaa, vaikka liikenneyhteydet olisivatkin esimerkiksi lumimyrskyn takia poikki.

Ennakointi on yksi tärkeimmistä taidoista, mitä tulee selviytymiseen. Kotona kohdattavista kriiseistä todennäköisimpiin kuuluu esimerkiksi sähkökatkos tai oma sairastuminen, joka estää esimerkiksi kauppaan lähtemisen. Näihinkin kriiseihin voi onneksi varautua pakkauksella, joka sisältää tarpeelliset tavarat kriiseistä selviytymiseen. Kodin selviytymispakkaukseen kuuluukin ehdottomasti taskulamppu, joka toimii paristoilla, joita tämän vuoksi kannattaa varata kotiin. Lisäksi tarvitaan pattereilla toimiva radio, jonka kautta voi kuunnella viranomaisten ohjeistuksia. Myös peruselintarvikkeita kannattaa varata kotiin ainakin viikon tarpeisiin, samoin kuin juomavettä.

Selviytymispakkaus maastoon

Survivalistit varautuvat myös sellaisiin tilanteisiin, joissa koti on jostain syystä jätettävä. Toki kriisiin voi joutua myös esimerkiksi kesken vaelluksen tai retkeilyn, joten selviytymispakkaus kannattaa tehdä myös maasto-olosuhteita varten. Luonnossa selviytymiseen tarvitset ainakin terävän puukon ja tulentekovälineet. Myös jonkinlainen huopa olisi hyvä olla lämpimänä pysymistä ajatellen. Luonnossa pärjääminen ei kuitenkaan ole samalla tavalla varusteista ja tarvikkeista kiinni kuin kotona selviytyminen. Tavaroita tärkeämpää on selviytymistaitojen opettelu. Kerää siis myös henkistä selviytymispakkausta opettelemalla esimerkiksi kalastusta ja erilaisten ruokakasvien tunnistamista. Hyödyllistä on myös osata kyhätä itselleen edes jonkinlainen yösija, jossa voi pysähtyä lepäämään.

Selviytyminen ei ole yksilölaji

Vaikka monet selviytymiselokuvat yrittävätkin luoda kuvaa siitä, että selviytyminen on yksilölaji, jossa pärjäävät ainoastaan erakoituneet ja lihaksikkaat miehet, totuus on kuitenkin se, että selviytymismahdollisuudet paranevat muiden seurassa. Siksi survivalismia kannattaakin harjoittaa yhdessä muiden kanssa. Preppaus helpottuu huomattavasti, kun et joudu itse opettelemaan kaikkea, vaan vastuuta voi jakaa esimerkiksi puolison, ystävien tai vaikka naapureiden kanssa. Selviytyminen ei ole kilpailu, vaan asiat helpottuvat yhdessä tekemällä. Jos olet itse hyvä metsästämään ja ystäväsi taas osaa bongata metsästä syötäväksi kelpaavat sienet, olette yhdessä vahvempia kuin yksin.

Survivalismi on nouseva trendi Suomessakin

Mitä survivalistin selviytymispakkaus sisältää? Miten voit valmistautua kriisiin kotona? Entä maastossa? Se selviää tästä artikkelista.